Arildsdagen 2018 – nedräkningen har börjat!

För visst blir det Arildsdag i år också – precis som alla andra år sedan urminnes tider. Om det fanns fiskedamm eller inte 1475 tvistar dock de lärde fortfarande om! Medan vi lägger sista handen vid planeringen inför lördagen med stort L, kommer här några viktiga propåer;

Tisdag17/7–fredag 20/7: Marianne och Max Garsten tar med öppna armar emot loppisgrejor och antikviteter i Ruffen klockan 18.00–20.00 (när det i detta sammanhang gäller böcker, måste vi av hanteringsmässiga skäl dessvärre sätta en gräns vid max 15 st/familj). Obs! Skrymmande föremål som möbler etc tas lika glatt emot men av utrymmesskäl endast på Arildsdagens morgon 21/7 t o m klockan 11.45. Väl mött!

Måndag 16/7–fredag 20/7 (eller till ”sold out”): Matbiljetter till Arildsdagens kvällsbuffé 21/7 säljs i Viktors kiosk vid Rustis klockan 13.00–15.00. I år välkomnar vi vännerna och menyn från Orangeriet. Biljetterna finns i vuxen- och barnalternativ (270:- respektive 150:-/person) och i varianter dels för köttätare, dels för de som föredrar fisk – varmt välkommen! Gärna cash money men swish, nr 123 512 52 08 går såklart lika bra!

Lördag 21/7: Du som syltat, saftat, bakat etc och vill stödja Byalagets arbete genom att skänka det goda resultatet för försäljning i något av Arildsdagens stånd härför, är också hjärtligt välkommen till Ruffen på lördagsmorgonen så lovar vi ta väl hand om gåvorna. Kontakta Lotten Helgertz, tel 042-34 65 68 och/eller mail lotten_helgertz@hotmail.com

Sist en ordningsfråga; att från Polisen utverka tillstånd för arrangemanget ”Arildsdagen”, har om möjligt blivit ännu snårigare och kraven på säkerhet har skärpts (samma procedur gäller för övrigt också för midsommarfirandet). Drottninggatans öde och det faktum att nye rikspolischefen har SÄPO-bakgrund och operativ erfarenhet kan vara några av anledningarna.

Vi ber därför alla respektera det faktum att det inte är tillåtet att på Hamnplan och i anslutning till Arildsdagens område, ”spontan-öppna” försäljningsstånd, s k ”pop-ups” – inte minst viktigt att barnen informeras om detta förhållande. Att byalagets Arildsdagsansvariga har koll på aktörerna är ett absolut krav och ytterst en ansvarsfråga. Är man däremot seriöst intresserad – barn som vuxen – av att denna dag bedriva verksamhet, hör man av sig till ordföranden Monica Oldsberg som guidar vidare i vad som krävs och hur man gör. Länge leve marknadskrafterna!

Komplett program presenteras och anslås inom en mycket snar framtid! Stay tuned – och varmt, varmt välkommen!