Tisdagsklubbens vandring den 21/2

Vi provade idag att vandra en slinga i Arilds nära omgivningar, för att se om den routen kan bli vår kommande Arildsrunda tillsammans med Höganäs kommuns Stadsbyggnads-kontor.

Vi gick från Purras backe över Swens Näs/Badhuset/Klötet förbi Lockens Grund/Svarta Hallar/Swarta Näs till Nabben/Stora Nabben och vägen som går ner till Nabbahuset. Där vände vi 90 grader till höger och upp längs bronsåldersgravarna Nabbahögarna/Rävahallarna och svängde åter 90 grader tillbaka på Nabbaslätten fram till den övre grinden och stigen fram till Gudan. Där gick vi fram till svängen och över ängen med den porlande bäcken Ljuse Kille strej. Vidare längs stigen fram till vändplatsen vid Tordönsvägen. Upp till Genvägen och ut till Stora vägen och ner förbi Bussplatsen och f.d. Webers och ner i Arilds läge via Hålevägen. Där fortsatte vi längs S:t Arilds väg, förbi Arilds kapell som väntar på sin utvändiga renovering, förbi Mor Cillas Hotell där vi vände höger på Mor Cillas gränd ner till Klötesvägen och Hamnen. Där stannade vi vid fiskebodarna och njöt av den värmande vårsolen i lä för nordvästan.

Med nya krafter vidare längs Vallstigen-Strandhagsvägen-Strandhagen- Arilds källa- Killalien- t.v. på Hagavägen till Katolska kapellet. Här gick några rakt fram förbi Kringelängen medan vi andra gick uppför Turistvägen till Gällaråsvägen och ner för Balderupsvägen till Kärleksstigen och Backes väg. Vid Rusthållargården samlades gruppen igen och vandrade längs Stora vägen åter till Bussplatsen! 6,4 km, 2 timmar och c:a 8 000 steg senare var vi i mål! Sex tappra 2-benta och två 4-benta var försökskaniner denna soliga februaridag!

En lagom runda! Ska vi kalla den Kringelslingan i Arild?

Bilder hittar ni här!