Vandringen med Tisdagsklubben den 21/3

Dagens vandring med Tisdagsklubben gick via Nabben-Skäretvägen-Torbings väg till Fjälastorps gamla skola. Där togs vi emot på skolhustrappan av ”fröknarna” Ann-Sofie Hansson och Ros-Marie Paulsson.

Väl inne i frökens bostad så fick vi lära oss allt om skolans långa historia tills den efter mycket envis kamp räddades från rivning och att bli golfbanans p-plats. Nu är den kulturminnesmärkt med stöd av statliga medel från Länsstyrelsen. Tack för lektionen!

Efter att ha fått en förevisning i måttstockens mysterier, tillika en i den högre matematiken och sjungit, så tackade vi för oss med att lämna ett frivilligt bidrag till bevarandet av skolverksamheten. Därefter kikade vi in i det likaså kulturminnesmärkta utedasset och vandrade vidare till S:t Arilds golfbanerestaurang Jarnmark’s Golf och Gastro, där vi intog en välsmakande lunch i den skönt halvcirkelformade restaurangmatsalen.

På hemvägen skildes vi åt vid Knävlagården där Arne och undertecknad gick över hagarna på jakt efter mer eller mindre dolda fornlämningar !

Ett 20-tal vandrare med trenne vovvar gick 9 km, 12 000 steg och 14 våningar!

Bilder hittar ni här!