Våra vänner fåglarna flaggar opp inför Valborg

Ros till dem som inte lägger ris – för tidigt! Ja, det är samma vädjan i år som under alla tidigare år; snälla, försök respektera anvisningen om att inte lägga ris på det tänkta bålet förrän sista helgen (27/4–29/4) innan Valborg. Då minskar risken dramatiskt att de små liven ska hinna förledas tro att rishögen långsiktigt skulle vara en option att slå ner bopålarna i.

Med detta sagt, kan vi med gott samvete sedan ägna oss åt traditionsenligt Valborgsmässofirande 30 april, i Strandhagen kl 18.00. Årets välkomsttal till den stundande årstiden framförs av Arildsbon Anders Rönström, målare och poet. En kombination som alls inte är ovanlig då de konstnärliga uttryckssätten berör varandra.

Anders är en utomordentligt skicklig akvarellist, med ett sätt att spara ut ljuset så att man anar den lätta impressionen. Kanske får vi höra något ur diktsamlingen ”Nära mitt ansikte”, där det kan låta så här;

Jag minns en vår när
allt var mun. Läpparna var
rörliga fiskar.

Detta och såklart Bygdekören under Karl-Anders Knutssons sedvanligt stadiga ledning tillsammans med spontana utrop som ”Oboy!” och gemensamma konstateranden om sicket vackert väder! adresseras alla tillresta via ny trådlös ljudanläggning. Varmt välkomna!