Märkestagning 18/7 – öppet vatten

I samarbete med Helsingborgs simsällskaps simskola arrangerar byalaget ett provtillfälle. Alla simkunniga är välkomna.

Anmäl dig gärna i Facebookeventet (https://www.facebook.com/share/66YLBeKCBhqgSAjr/) så vi vet hur många märke vi behöver beställa, märket köper du av Helsingborgs simsällskap på plats efter du simmat. OBS, ange i kommentar om du vill ta simborgarmärket, vattenprovet eller båda.

Var: Badplatsen Badhuset och badplatsen Lockens grund (man kan simma på båda hållen)

När? Torsdagen 18 juli 13:30-15:00

Hur:

Du simmar i havet med valfritt simsätt antingen från Badhuset till Lockens eller från Lockens till Badhuset, utan att sätta i någon del av kroppen i botten eller annat föremål. Sträckan är lite drygt 200 meter, och det är just 200 meter som krävs för att ta simborgarmärket.

Du kan också ta märket Vattenprovet öppet vatten. Då hoppar du först i så att huvudet kommer helt under vattnet (det går bra att hoppa i med fötterna först). Sedan simmar du direkt 200 meter i öppet vatten, samma sträcka som ovan. OBS, 25 meter av sträckan ska vara ryggsim till detta märke.

Säkerhet:

Alla ansvarar för sin egen säkerhet. Målsman ansvarar för sina barns säkerhet. Vi kommer att ha personal både på Klötet och Locken samt i en liten båt ute på vattnet. Det kommer att finnas minst 1 simboj att låna (man fäster den i en rem runt midjan så flyter den bakom en när man simmar, men om problem uppstår kan man ta tag i bojen och flyta med den. Då blir det dock inget märke).

Lite tips:

• Simglasögon eller cyklop är toppen, då ser man alla roliga fiskar på vägen, och kan undvika eventuella brännmaneter. Snorkel är dock inte tillåtet, inte heller simfenor.

• Våtdräkter eller liknande är inte tillåtet, men det går utmärkt med simtröjor eller andra plagg som inte har flytkraft men som t ex skyddar mot solen.

• Om det blåser är det lättast att simma med vinden, så kolla vindriktningen och välj start i Badhuset eller Lockens utefter det.