OBS! Bad med förhinder närmaste dagarna

Vid det här laget kan det inte ha undgått någon att stora delar av Höganäs, Åstorps och Helsingborgs kommuner är strömlösa på grund av en singelolycka där en lastbil kolliderade med en kraftstolpe bärande en huvudledning för 130 000 volt på väg 107 mellan Åstorp och Strövelstorp. Eftersom det pågick en planerad reparation i Eons station i Mörarp gick det inte att koppla om strömmen till Höganäs. Enligt Öresundskrafts driftsinformation är ungefär 2 500 kunder drabbade. Utöver dessa bekräftar Höganäs energi att 15 000 kunder i Höganäs kommun är strömlösa.

En synnerligen otrevlig konsekvens – i synnerhet under de rådande badväderomständigheterna – är att ovan strömavbrott även orsakat ett läckage av avloppsvatten ut i Skälderviken. Vi känner ännu inte omfattning och grad men råder alla att avstå kvälls- och morgondopp och avvakta vidare information från Höganäs Kommun.

Läs mer på www.hoganas.se, www.hd.se och på Öresundskrafts facebooksida: https://www.facebook.com/oresundskraft/posts/2476260242391532