Tisdagsklubbens vandring den 4/4

Mölle by the sea!

Det var delmålet för Tisdagsklubbens vandring denna soliga förmiddag i Stilla veckan. Men denna aktiva grupp är verkligen inte av det stillsamma slaget. Vi startade från Mölle stationshus och följde Mölleslingans rödmarkerade route ner mot Mölle hamn, vidare längs Strandvägen till Solvikens badplats där vi pausade och det gavs möjlighet att inta sitt medhavda! Vandringen fortsatte längs den vackra stigen över vattenbegjutna naturstensbelagda trappsteg, som tack vare lämpligt placerade räcken och rep gick att forcera för hela gruppen stålmormors- och stålfarfarsämnen!

Ransvik, fordom syndens näste, där den hägrande lunchen på Havsverandan var delmålet. Och ingen gick besviken därifrån! Allt var syndigt gott!

Sista etappmålet var ”Kullamannens grav” en idag föga känd plats, som markeras med en stenbumling som förmodligen lyfts dit av inlandsisen om inte Kullamannen själv förtog sig där och dog ”på kuppen.” Sedan bar det utför mot Mölle förbi Barakullen-Italienska vägen och ner i bebyggelsen! En härlig tur som vi klarade utan större intermezzon!

Hälsofacit för dagen: 9,9 km, 13 359 steg och 50 våningar! 20 deltagare med trenne vovvar!

Bilder hittar ni här!

Glad Påsk!