Seglarskolan

SS Sjöhästen

Hej alla seglarskolebarn och föräldrar!

Sommarlovet och med det Segelsällskapet Sjöhästens seglarskola, några av årets riktigt stora höjdpunkter, är inte långt borta! De senaste åren har intresset varit så stort att vi tyvärr inte kunnat erbjuda plats åt alla – så vi rekommenderar därför föranmälning – gärna så snart som möjligt! Sedan sommaren 2019 har klubben uppdaterat jolle-beståndet och ersatt några av de mest uttjänade optimisterna med nyare. Nytt för 2020 är även att vi utvidgar seglarskolan med ytterligare en vecka.

2020 års första seglarskolevecka startar måndag 29 juni och avslutas lördag 4 juli med traditionsenlig regatta, diplomutdelning och andra trevligheter. Men, redan söndag 28 juni klockan 18.00 träffar vi er alla på Arilds hamnplan för gruppindelning, presentation av instruktörerna och materialgenomgång. Här erläggs också deltagaravgiften, kontant.

Sommarens andra seglarskolevecka startar måndag 6 juli och avslutas lördag 11 juli, med inskrivning på Arilds hamnplan enligt ovan, söndag 5 juli klockan 18:00.

Alla deltagare får också en hur fin Sjöhästen-T-shirt som helst – glöm inte uppge storlek i samband med anmälan! Ni som ännu inte betalt årets medlemsavgift i Sjöhästen – vilket för övrigt är ett krav för medverkan i seglarskolan – vänligen gör detta snarast, tusen tack! (för aktuella avgifter lika vänligen kontakta Cecilia Sjödin, c.sjodin@berghs.se)

Avgiften för seglarskolan är 1 600:-/vecka/barn och då deltar man antingen i förmiddags- eller eftermiddagsgrupp. Vid bokning av två seglarskoleveckor avgår rabatt om 10%. Vänligen uppge vilken vecka/veckor ni vill gå vid anmälan, tack. Deltagaravgiften är densamma för alla deltagare och erläggs i kontanter i samband med kursstart och – observera – cash is king.

Tidpunkter och gruppindelningar kommer att meddelas 28 juni respektive 5 juli, klockan 18.00 enligt ovan. Sommaren är en hektisk period och vi försöker i möjligaste mån ta hänsyn till önskemål avseende utrymme för andra aktiviteter, kamratpreferenser etc vid gruppindelningen.

Utöver ideella insatser omfattas segelskolverksamheten också av 3 anlitade instruktörer och 2 medhjälpare med ansvar för följebåt och allmänt är behjälpliga med att exempelvis segla ”hem” sällskapets jollar.

Grundkrav för deltagande
Medlemskap, innevarande år i Segelsällskapet Sjöhästen: http://arild.se/foreningarna/ss-sjohasten/medlemskap-och-avgifter/
Ålder: Minst 8 år fyllda
Simkunnighet: 200 meter
Försäkring: Samtliga deltagare måste ha egen i Sverige giltig försäkring

Det är många faktorer som bidrar till att seglarveckan ska bli så givande som möjligt men direkt avgörande är att beslutet om medverkan är på barnets eget initiativ. I övrigt är naturligtvis vuxen- och föräldraengagemang varmt välkommet – ja, en av förutsättningarna för klubbens vidare existens. Finns intresse? Tveka inte att höra av dig till sekreterare Cecilia Sjödin: 0702-46 94 10, mail c.sjodin@berghs.se – eller till någon annan i styrelsen. Varmt välkommen!

 

Ja, jag vill lära mig segla 2020!