Seglarskolan

SS Sjöhästen

Hej alla seglarskolebarn och föräldrar!

Nu börjar det bli dags att planera framåt särskilt vad gäller Segelsällskapet Sjöhästens seglarskola, en av årets riktiga höjdpunkter. De senaste åren har intresset varit så stort att vi tyvärr inte kunnat erbjuda plats åt alla – så vi rekommenderar därför föranmälning – gärna så snart som möjligt!

2024 års första seglarskolevecka, av två, startar måndagen den 1 juli, kl 09.00 och avslutas lördagen den 6 juli med traditionsenlig regatta och diplomutdelning. Men redan under söndagen den 30 juni klockan 18.00 träffar vi er alla på Arilds hamnplan för gruppindelning, presentation av instruktörerna och information. Här erläggs också deltagaravgiften via Swish alternativt kontant

Sommarens andra seglarskolevecka startar måndagen den 8 juli, kl 09.00 och avslutas lördagen den 13 juli, med inskrivning på Arilds hamnplan söndagen den 7 juli kl 18.00. 

Alla deltagare får också en hur fin Sjöhästen-T-shirt som helst – glöm inte uppge storlek i samband med anmälan! Ni som ännu inte betalt den årliga medlemsavgiften – vilket för övrigt är ett krav för medverkan i seglarskolan – vänligen gör detta snarast, tack. Aktuella avgifter hittar man på http://arild.se/foreningarna/ss-sjohasten/medlemskap-och-avgifter/

Avgiften för seglarskolan är 1 850:-/vecka/barn och då deltar man antingen i förmiddags- eller eftermiddagsgrupp. Vid bokning av två seglarskoleveckor avgår rabatt om 10 %. Vänligen uppge vilken vecka/veckor ni vill gå vid anmälan, tack. Deltagaravgiften är densamma för alla. 50% av deltagaravgiften betalas i samband med anmälan och resterande 50% vid kursstart. Vid avhopp senare än tre veckor före respektive kursstart återbetalas inte deltagaravgiften.

Anmälan görs via http://arild.se/foreningarna/ss-sjohasten/seglarskolan/anmalan-seglarskolan-2024/ Om du inte redan anmält ditt/dina barn – varmt välkommen bums – platserna brukar snabbt bli bokade!

Sommaren är en hektisk period och vi försöker i möjligaste mån ta hänsyn till önskemål avseende utrymme för andra aktiviteter, kamratpreferenser etc, vid gruppindelningen.

Utöver ideella insatser omfattas segelskolverksamheten också av 3 anlitade instruktörer och 2 medhjälpare med ansvar för följebåt och allmänt är behjälpliga med att exempelvis ”segla hem” sällskapets jollar.

Grundkrav för deltagande
Medlemskap, innevarande år i Segelsällskapet Sjöhästen
Ålder: Minst 8 år fyllda
Simkunnighet: 200 meter
Försäkring: Samtliga deltagare måste ha egen i Sverige giltig försäkring

Det är många faktorer som bidrar till att seglarveckorna ska bli så givande som möjligt men direkt avgörande är att beslutet om medverkan är på barnets eget initiativ. I övrigt är naturligtvis vuxen- och föräldraengagemang varmt välkommet – ja, en av förutsättningarna för klubbens vidare existens. Finns intresse? Tveka inte att höra av dig till sekreterare Cecilia Sjödin, tel: 0702-46 94 10 och/eller e-mail: sekreterare_sjohasten@arild.se – eller till någon annan i styrelsen. Varmt välkommen!


Ja, jag vill lära mig segla 2024!