Seglarskolan

SS Sjöhästen

Hej alla seglarskolebarn och föräldrar!

Sommarlovet och med det Segelsällskapet Sjöhästens seglarskola, några av årets riktigt stora höjdpunkter, är inte långt borta! De senaste åren har emellertid intresset varit så stort att vi tyvärr inte kunnat erbjuda plats åt alla – tiden liksom antalet jollar är trots allt begränsat – vi rekommenderar därför föranmälning – gärna så snart som möjligt!

2019 års seglarskola startar måndag 1 juli och avslutas lördag 6 juli med traditionsenlig regatta, diplomutdelning och andra trevligheter. Men, redan söndag 30 juni klockan 18.00 träffar vi er alla på Arilds hamnplan för gruppindelning, presentation av instruktörerna och materialgenomgång. Här erläggs också i kontanter deltagaravgiften om 1 600:-/barn. Alla deltagare får också en hur fin Sjöhästen-T-shirt som helst – glöm inte uppge storlek i samband med anmälan! Ni som ännu inte betalt årets medlemsavgift i Sjöhästen – vilket naturligt också är ett krav för medverkan i seglarskolan – vänligen gör detta snarast, tusen tack! (för aktuella avgifter lika vänligen kontakta Cecilia Sjödin, c.sjodin@berghs.se)

Avgiften för seglarskolan är som sagt 1 600:- och då deltar man antingen i förmiddags- eller eftermiddagsgrupp. Deltagaravgiften är densamma för alla deltagare och erläggs i kontanter i samband med kursstart och – observera – cash is king, insättning på exempelvis Plusgiro kan vi dessvärre inte hantera.

Tidpunkter och gruppindelningar kommer att meddelas 1 juli klockan 18.00 enligt ovan. Sommaren är en hektisk period och vi försöker i möjligaste mån ta hänsyn till önskemål avseende utrymme för andra aktiviteter, kamratpreferenser etc vid gruppindelningen. Utöver ideella insatser omfattas segelskolverksamheten också av 3 anlitade instruktörer och 2 medhjälpare med ansvar för följebåt och som är allmänt behjälpliga med att exempelvis segla ”hem” sällskapets jollar.

Grundkrav för deltagande
Medlemskap, innevarande år i Segelsällskapet Sjöhästen
Ålder: Minst 8 år fyllda
Simkunnighet: 200 meter
Försäkring: Samtliga deltagare måste ha egen i Sverige giltig försäkring

Det är många faktorer som bidrar till att seglarveckan ska bli så givande som möjligt men direkt avgörande är att beslutet om medverkan är på barnets eget initiativ. I övrigt är naturligtvis vuxen- och föräldraengagemang varmt välkommet – ja, en av förutsättningarna för klubbens vidare existens. Finns intresse? Tveka inte att höra av dig till sekreterare Cecilia Sjödin, tel 0702-46 94 10, mail c.sjodin@berghs.se – eller till någon annan i styrelsen.

 

Ja, jag vill lära mig segla 2020!