Bassängen

Arilds Byalag

Arilds bassäng

Anrika Måndagsklubben (läs mer) finansierade och förverkligade simbassängsprojektet 1963–64 vid det som kallas Klötet, beläget mellan Lockens grund och kommunala badplatsen ”Badhuset”. Och än idag har vi glädjen att varje år kunna fylla bassängen på nytt och öppna grindarna för en ny badsäsong och simundervisning. Skötsel och drift av bassängen görs av Arilds Byalag och Höganäs kommun. 

Inledningsvis och av skäl som kan tyckas uppenbara, användes saltvatten som pumpades direkt ur havet. Saltvattnets eroderande inverkan på bassängens teknik i övrigt gjorde emellertid att saltet relativt snart övergavs till förmån för sötvatten.

Bassängen är en angelägenhet och magnet som sträcker långt utanför byns gränser. Här har generationer lärt sig simma. Alltjämt är den en outtömlig(!) källa till glädje, rekreation och rendezvouz för människor i alla åldrar. Driften av bassängen bygger – trots kommunens nya omtag – till stora delar på ideella insatser. Genom att lösa dags- eller säsongsbiljett bidrar du väsentligen till underhållet och att bland annat simskoleverksamheten kan fortleva, till gagn och glädje för oss alla i samhällsbygget.

Biljetter löser man genom Arilds Byalag och i första hand via Swish 123 046 12 51 (Plusgiro 873744-7, fungerar också) – dagsbiljett kostar 50:-/pers och för 500:-/familj och ett säsongskort, badar man obegränsat ända till mitten av augusti. Läs mer nedan och här.

Öppettider

Ordinarie drift – midsommar – mitten av augusti
kl 9.00–19.00

Under simskoleperioden- de 3 första veckorna i juli
kl 13:30 –19.00

Priser

Dagsbiljett 50:-/pers 
Säsongskort för medlemmar 500:-/familj

Swish 123 046 12 51 Plusgiro 873744-7– glöm inte ange namn, mailadress och vad betalningen avser.

Badbevakning

All badning sker på egen risk – badbevakning förekommer ej. Som förälder eller som vuxet sällskap är du alltid ansvarig för dina barns säkerhet inom bassängområdet.

Bassängvolontär

Vill du göra en insats kan du anmäla dig som bassängvolontär!

Ja, jag vill bli bassängvolontär

Simundervisning

Initieras och ombesörjs varje år av Arilds Byalag och har de senaste åren förtjänstfullt exekverats under ledning och av Helsingborgs Simsällskap och deras uppskattade pedagoger – så även i år! Alla simsugna hälsas alltså välkomna till Bassängen i Arild de tre första veckorna i juli. Detaljer kring tider, grupper och inte minst viktigt – var och hur man anmäler sig – hittar man här. Varmt välkomna!

Trivselregler

  • All badning sker på egen risk – badbevakning förekommer ej.
  • Som förälder eller som vuxet sällskap är du alltid ansvarig för dina barns säkerhet inom bassängområdet
  • Duscha innan du badar i bassängen – det handlar inte bara om hygien – det minskar belastningen i reningsprocessen 
  • Bada endast med badkläder – blöjbarn ska använda badblöja
  • Husdjur får inte vistas inom bassängområdet 
  • Tack för att du hjälper till att hålla bassängområdet rent och snyggt och använder
    papperskorgarna

Var rädd om dig själv och visa hänsyn – det gör badstunden tillsammans ännu trevligare.
Sist men inte minst – varmt välkommen!

Hårda fakta

Byggår: 1963–64
Djup: 0,8–1,6 meter
Längd: 16 meter
Bredd: 8 meter
Vattentemperatur: Anges under säsong dagligen på griffeltavla vid teknikrummet
Dusch: Ja
Hytt/regnskydd: Ja
Toalett: Bajamaja intill området

Sugen på havsbad som alternativ? 

https://www.hoganasenergi.se/kundservice/kontrollrummet/ hittar man badtemperatur och väderleksrapport för några av Kullabygdens mest populära badplatser, som ”Badhuset” till exempel, strax intill Klötet och bassängen).